Gå direkt till innehåll
Gråborgs kvarn är en av två godkända kvarnar av Ölands 356 kvarnar.
Gråborgs kvarn är en av två godkända kvarnar av Ölands 356 kvarnar.

Pressmeddelande -

Kvarnen i Borgs by visas på Kvarndagen

Av Ölands 356 kvarnar är det bara två som är godkända av Ölands Kvarnförening. Gråborgs kvarn är en av de kvarnar som är i malbart skick. På söndag 7 oktober kl 11-14 genomförs Kvarndagen av Kungl. Vitterhetsakademien, LRF och Kvarnföreningen. Om vindarna är tillräckligt starka kommer kvarnen att vara igång och vi visar hur man traditionsenligt maler säd.

Vid frågor kontakta tillsyningsman Börje Karlsson 070-890 29 77.

Vi bjuder på grillad korv och kaffe. Välkomna!

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kungl. Vitterhetsakademien instiftades av drottning Lovisa Ulrika 1753 och har som sitt främsta syfte att främja och finansiera forskning inom humaniora och samhällsvetenskap samt kulturmiljövård. Vitterhetsakademien förvaltar också de egna kulturfastigheterna Skånelaholms slott, Stjernsunds slott, Stensjö by, Borgs by och Rettigska huset i Stockholm. Vitterhetsakademiens förlag publicerar ett antal vetenskapliga skrifter varje år samt samarbetar med andra förlag. Läs mer på www.vitterhetsakad.se.

Kontakter

Kristina Lund

Kristina Lund

Presskontakt Informationsansvarig 08-440 42 86

Stödjer forskning – inom humaniora, samhällsvetenskap och kulturmiljövård

Kungl. Vitterhetsakademien har som sitt främsta syfte att främja och finansiera forskning inom humaniora och samhällsvetenskap samt kulturmiljövård. Vitterhetsakademien förvaltar också de egna kulturfastigheterna Skånelaholms slott, Stjernsunds slott, kulturreservatet Stensjö by, Borgs by och Rettigska huset i Stockholm. Vitterhetsakademiens förlag publicerar ett antal vetenskapliga skrifter varje år samt samarbetar med andra förlag. Läs mer på www.vitterhetsakademien.se.

Kungl. Vitterhetsakademien

Villagatan 3
114 32 Stockholm
Sverige