Gå direkt till innehåll
Söndagen den 20 augusti genomförs en temadag om fåglar i konsten och i naturen på Skånelaholms slott, norr om Upplands Väsby.
Söndagen den 20 augusti genomförs en temadag om fåglar i konsten och i naturen på Skånelaholms slott, norr om Upplands Väsby.

Pressmeddelande -

Fåglar i konsten och i naturen på Skånelaholms slott

Skånelaholms slott arrangerar en temadag om fåglar i konsten och i naturen söndagen den 20 augusti. Slottet ligger vid sjön Fysingen i Uppland som har ett rikt fågel- och djurliv. Dagen erbjuder vandring, föredrag, utställning, konsert, barnaktiviteter, visningar av slottet, kafé och butik.

Ornitologen Jan Wärnbäck leder en vandring i omgivningarna, vetenskapsjournalisten, författaren och filmaren Henrik Ekman berättare i ett föredrag om sina upplevelser och mångåriga erfarenhet som naturfotograf och fältbiolog.
Simon Stålspets spelar traditionell vallmusik på kohorn och bockhorn under konserten Strövtåg i folkton.
Utställningen Havstrut, strandskata, nötskrika... med Herbert och Nils Rettigs samling av uppstoppade fåglar visas för första gången. I utställningen presenteras även färglitografier av bröderna von Wright.
Slottets museipedagog håller målarkurs i slottsparken för barn i alla åldrar. Dessutom genomförs som vanligt visningar av slottet kl. 11, 12, 14 (familjevisning) och 15 (entré 100 kr). Kafé och butik är öppna hela dagen. Varmt välkomna!

Fri entré till vandring, föredrag och utställning men anmälan i slottskaféet krävs. Biljettkostnad till konsert 120 kr. Entré till museet 100 kr. Biljetter löses i slottskaféet.

Program

Förbokning och information: irina.romanenko@vitterhetsakademien.se, 073-097 61 53.

Herbert Rettig var slottets siste private ägare. 1962 donerade makarna Herbert och Ing-Marie Rettig slottet till Kungl. Vitterhetsakademien.

Läs mer om Skånelaholms slott här.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kungl. Vitterhetsakademien har som sitt främsta syfte att främja och finansiera forskning inom humaniora och samhällsvetenskap samt kulturmiljövård. Vitterhetsakademien förvaltar också de egna kulturfastigheterna Skånelaholms slott, Stjernsunds slott, kulturreservatet Stensjö by, Borgs by och Rettigska huset i Stockholm. Vitterhetsakademiens förlag publicerar ett antal vetenskapliga skrifter varje år samt samarbetar med andra förlag. Läs mer på www.vitterhetsakademien.se.

Kontakter

Kristina Lund

Kristina Lund

Presskontakt Informationsansvarig 08-440 42 86

Relaterade event

Stödjer forskning – inom humaniora, samhällsvetenskap och kulturmiljövård

Kungl. Vitterhetsakademien har som sitt främsta syfte att främja och finansiera forskning inom humaniora och samhällsvetenskap samt kulturmiljövård. Vitterhetsakademien förvaltar också de egna kulturfastigheterna Skånelaholms slott, Stjernsunds slott, kulturreservatet Stensjö by, Borgs by och Rettigska huset i Stockholm. Vitterhetsakademiens förlag publicerar ett antal vetenskapliga skrifter varje år samt samarbetar med andra förlag. Läs mer på www.vitterhetsakademien.se.

Kungl. Vitterhetsakademien

Villagatan 3
114 32 Stockholm
Sverige