Gå direkt till innehåll
Mathias Börjesson, Adam Nilsson, Hans Nilsson och Frida Persson arbetar i Stensjö by och deltar i årets lieslåtter. Foto: Nicklas Bergström.
Mathias Börjesson, Adam Nilsson, Hans Nilsson och Frida Persson arbetar i Stensjö by och deltar i årets lieslåtter. Foto: Nicklas Bergström.

Pressmeddelande -

Delta i lieslåttern inför midsommar i Stensjö by

Slåtter i midsommartid – vi slår trädgårdarna tillsammans!

Välkomna till Stensjö by tisdagen den 20 juni för att hjälpa till med slåttern av trädgårdarna som traditionsenligt görs till midsommar. Kunskap att slå med lie är ett krav, vi hjälper gärna till med tips för den som vill förbättra tekniken.
Välkomna från kl. 8.00, vi samlas i trädgårdarna inne i byn. Ta med mat och dryck, vi bjuder på något gott till kaffet.


Kontaktperson och anmälan: adam.nilsson@vitterhetsakademien.se eller 073–267 57 16.

Varmt välkommen!

Kurs i lieslåtter
Torsdagen den 15 juni kl. 9.30–17 hålls en lieslåtterkurs i Stensjö by. Lärare är Hjalmar Croneborg, samordnare av nätverket Svenska kulturlandskap. Mer information och anmälan via hemsidan.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Kungl. Vitterhetsakademien har som sitt främsta syfte att främja och finansiera forskning inom humaniora och samhällsvetenskap samt kulturmiljövård. Vitterhetsakademien förvaltar också de egna kulturfastigheterna Skånelaholms slott, Stjernsunds slott, kulturreservatet Stensjö by, Borgs by och Rettigska huset i Stockholm. Vitterhetsakademiens förlag publicerar ett antal vetenskapliga skrifter varje år samt samarbetar med andra förlag. Läs mer på www.vitterhetsakademien.se.

Kontakter

Kristina Lund

Kristina Lund

Presskontakt Informationsansvarig 08-440 42 86

Stödjer forskning – inom humaniora, samhällsvetenskap och kulturmiljövård

Kungl. Vitterhetsakademien har som sitt främsta syfte att främja och finansiera forskning inom humaniora och samhällsvetenskap samt kulturmiljövård. Vitterhetsakademien förvaltar också de egna kulturfastigheterna Skånelaholms slott, Stjernsunds slott, kulturreservatet Stensjö by, Borgs by och Rettigska huset i Stockholm. Vitterhetsakademiens förlag publicerar ett antal vetenskapliga skrifter varje år samt samarbetar med andra förlag. Läs mer på www.vitterhetsakademien.se.

Kungl. Vitterhetsakademien
Villagatan 3
114 32 Stockholm
Sverige